Perhetyön tavoitteena on lapsiperheiden hyvinvoinnin edistäminen sekä vanhemmuuden vahvistaminen. Tarkoitus on, että perheet saavat tukea ja ohjausta erilaisiin elämäntilanteisiin ja pienempiinkin huolenaiheisiin jo varhaisessa vaiheessa.

Perheohjaus

on suunnattu lasta odottaville vanhemmille ja perheille jossa on neuvola- ja kouluikäisiä lapsia. Perhe osallistuu aktiivisesti tuen suunnitteluun. Perhetyötä tehdään pääsääntöisesti perheen kotona. Perheohjaus on luottamuksellista ja maksutonta.

Perheohjaaja voi auttaa, jos

  • vauvan odotus tai arki vauvan kanssa mietityttää
  • lasten kasvatukseen tai kehitykseen liittyvät kysymykset askarruttavat (esim. itkuinen vauva, uniongelmat, arjen hallinnan pulmatilanteet)
  • haluat jakaa lapsiperheen arkeen ja vanhempana jaksamiseen liittyviä tunteita/huolia
  • olet uupunut tai masentunut
  • toivot tietoa alueen lapsiperheiden palveluista ja mahdollisuuksista tukea perhettäsi

Perhetyön ryhmä

Perhetyön ryhmä on monialainen ryhmä, joka tukee perhettä kuormittavassa elämäntilanteessa. Perheillä voi olla haasteita liittyen lasten kasvatukseen, arjen pyörittämiseen, perhesuhteisiin tai muuhun elämäntilanteeseen.

Monialaiseen perhetyön ryhmään kuuluu ammattilaisia sosiaalihuollosta, terveydenhuollosta, varhaiskasvatuksesta ja oppilashuollosta. Kaupungin työntekijä voi ehdottaa perheelle yhteydenottoa perhetyöryhmän yhteyshenkilöihin tai perhe voi itse ottaa heihin yhteyttä huomatessaan tarvitsevansa tukea.

Kotikäynnin tarkoitus on kartoittaa perheen elämäntilannetta ja asettaa tuelle tavoitteet. Etsimme sopivia toimintatapoja yhdessä perheen kanssa. Perhetyön ryhmän työntekijät kulkevat perheen rinnalla tukien ja kannustaen perhettä. Palvelu on asiakkaille maksutonta.