Fysioterapia- ja apuvälinepalveluiden sekä puheterapian ja toimintaterapian avulla ylläpidetään ja edistetään kuntalaisten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Kuntoutuspalveluiden avulla tuetaan yksilön omia voimavaroja ja itsenäistä selviytymistä kotona. Lasten kuntoutuksessa korostuu perheiden osallisuus ja lapsen lähiverkostot (päiväkoti, koulu). Toiminnan painopiste on ennaltaehkäisevässä kuntoutuksessa, ohjauksessa ja neuvonnassa sekä pitkäaikaiskuntoutujien kuntoutuksessa. 
Fysioterapeutin vastaanottokäynti tai etätapaaminen
  • Ajanvaraus ja tiedustelut, puh. 09 505 6381 (ma-pe klo 12.00-13.00) tai oman hoitovastaavan kautta.

Fysioterapiaan (vastaanottto tai etätapamainen) pääsee lääkärin lähetteellä. Ohjaus- tai neuvontakäynnille voi varata ajan ilman lääkärin lähetettä, kun on kyse toimintakykyyn vaikuttavasta lievästä oireesta tai vaivasta. Fysioterapian vastaanottokäynti ja etätapaaminen maksavat 11,40 eur/kerta.  

Lasten ja kouluikäisten fysioterapia
  • Ajanvaraus ja tiedustelut, puh. 050 411 5352 (pe klo 9.00-10.00).

Lasten fysioterapiaan voi varata ajan neuvolan/lääkärin suosituksesta tai ohjauskäynnille (1-2 kertaa) ilman lähetettä. Lasten fysioterapia sisältää motorisen kehityksen sekä liikkumis- ja toimintakyvyn arvioinnin ja kuntoutuksen. Lasten fysioterapia on maksuton.

Kouluikäisten fysioterapiaan kuuluvat kouluikäisten tuki- ja liikuntaelinoireiden kuntoutus sekä motoristen taitojen ja liikkumisen tukeminen ja edistäminen. Fysioterapiaan pääsee oppilaan tai vanhemman yhteydenoton perusteella tai ammattilaisen suosituksesta. Fysioterapeutilla on vastaanotto kouluilla tai etätapaamisena. Fysioterapia on maksuton alle 18-vuotiaille. 

Toimintaterapia

Toimintaterapia on kuntoutusmuoto, jossa kehitetään niitä valmiuksia ja taitoja, joita ihminen tarvitsee päivittäisessä elämässään. Toimintaterapian keinoin pystytään tukemaan selviytymistä arjen toiminnoista, silloin kun vamma, sairaus tai ikääntyminen heikentää toimintakykyä. Toimintaterapiaa toteutetaan yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Toimintaterapeutin vastaanotolle tullaan lääkärin lähetteellä tai muun terveydenhuollon ammattilaisen ohjaamana. Palvelut on tarkoitettu kaikenikäisille.

Ryhmät (toiminta keskeytetty / kevät 2021)
  • Tiedustelut (voima-, niska-, selkä-, alaraaja-, lantionpohja-ryhmät) puh. 09 505 6381. klo 12.00-13.00 (ma-pe).

Ryhmiin pääsee lääkärin tai fysioterapeutin suosituksella. Ryhmien hinnat määräytyvät käyntikertojen mukaan (1-3 krt = 11,40 eur, 4-6 krt = 23 eur, yli 6 krt = 34,50 eur)

Vapaaharjoittelu (toiminta keskeytetty / kevät 2021)
  • Vapaaharjoittelu fysioterapian kuntosalilla ma, ti ja to klo 11.00-13.00 ja ke klo 8.15-9.45.

Vapaaharjoittelussa käytetään yksilöllistä fysioterapiaohjelmaa, jonka fysioterapeutti laatii. Kun haluat aloittaa vapaaharjoittelun varaa aika fysioterapeutin ohjaukseen. Vapaaharjoittelun hinta on 2 eur/kerta (75 vuotta täyttäneille maksuton).

Kahvakuulatreeni
Liikkuvuutta lantioon
Sauvakävelyjumppa
Kehonhuolto

Ota yhteyttä

Mirjam Vähäsarja

Vastaava fysioterapeutti
Organisaatio
Sosiaali- ja terveystoimi Terveyspalvelut, Fysioterapia