Apuvälinelainaamo (puh. 050 411 5279)Hoitotarvikejakelu (puh. 050 411 1673)
Pyörätuolit, kyynärsauvat, rollaattori,
suihkutuoli, wc-korotus, tarttumapihdit, tukikahvat ja sukanvetolaite.
Inkontinenssituotteet, diabetestarvikkeet, katetrit ja avannetuotteet.

Apuvälinelainaamo toimii fysioterapian yhteydessä

  • Apuvälineitä lainataan kunnan asukkaille, joiden omatoiminen selviytyminen arjessa on heikentynyt vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen vuoksi.
  • Ilman lähetettä voi tulla lainaamaan tavallisimpia apuvälineitä. Näitä ovat mm. pyörätuoli, kyynärsauvat, rollaattori, suihkutuoli, wc-korotus, tarttumapihdit, tukikahvat ja sukanvetolaite. Apuvälinepalvelu on kuntalaisille maksutonta.
  • Apuvälinepalvelua on apuvälineisiin liittyvä neuvonta ja ohjaus, apuvälinetarpeen arviointi, sovitus, lainaus ja huolto. Apuvälineitä voidaan hankkia myös maksusitoumuksella yksilöllisen arvion tai lääkärin suosituksella. Fysioterapeutti tekee tarvittaessa arviokäynnin kotiin, jolloin arvioidaan apuvälinetarvetta ja mahdollisia asunnon muutostöitä.

Apuvälinelainaus ja -palautus

Apuvälineiden lainaus klo 12-13 (ma-pe), puh. 050 4115 279. Apuvälineiden palautus klo 8-16 (ma-pe). Apuvälineet/fysioterapia, Terveysasema, Asematie 19.

Hoitotarvikejakelu

Kauniaisten terveysasema tilaa asiakkaiden maksuttomat hoitotarvikkeet HUS-Logistiikkakeskuksen kautta. Tarvikkeet toimitetaan kerran viikossa terveysasemalle. Tuotevalikoima on laaja ja asiakkaille tutut tuotteet tai vastaava tuote löytyy valikoimista.​

Maksuttomia hoitotarvikkeita saa hoitavan lääkärin lähetteen perusteella. Näitä ovat mm. inkontinenssituotteet, diabetestarvikkeet, katetrit ja avannetuotteet.​ Ilmoita tilausta tehdessäsi:

  • tilaajan nimi, tilattava tuote, REF-numero ja tilattava määrä.

Maksuttomien hoitotarvikkeiden tilaus
​Puh. 050 4111 673, ma-pe klo 12-13​. Toimitusaika on yksi viikko.​