Neuvola- ja ryhmätoiminnan tavoitteena on sekä tukea että edistää tulevien vanhempien fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia siten, että he voivat iloita tulevasta lapsesta ja samalla kokea turvallisen ja positiivisen synnytyksen, sekä elää toimivassa parisuhteessa, joka tukee lapsen kasvua ja kehitystä.

Neuvolakäynnillä seurataan äidin, syntymättömän lapsen ja koko perheen vointia ja jaksamista raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen, siihen asti kunnes äidin jälkitarkastus on tehty. Tarvittaessa äiti/perhe ohjataan erityispalvelujen piiriin. ​Ensimmäinen yhteydenotto neuvolaan on suositeltavaa, kun kuukautiset ovat jääneet pois ja raskaustesti on positiivinen.​

Huom! Kaikille äitiysneuvolan asiakkaille tehdään kansallisen suosituksen mukainen lähisuhde- väkivaltakartoitus raskauden aikana​.

Ehkäisyneuvola 

Kaikille alle 25-vuotiaille kauniaislaisille tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen ehkäisyyn. Ilmaisen ehkäisyn piiriin kuuluvat tavanomaiset yhdistelmäehkäisypillerit, minipillerit sekä ehkäisykapseli ja kierukka harkinnan mukaan. Kondomeja on saatavilla tilapäiseen käyttöön.​

Ehkäisyneuvolapalvelu toimii kiinteästi äitiysneuvolatoiminnan ohessa. Ehkäisypalvelujen piiriin pääsee myös koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon kautta. Vastaanotolla etsitään yhdessä nuoren kanssa hänelle sopivin ehkäisymenetelmä ja opastetaan käyttöön liittyvissä kysymyksissä. 

Älä käytä sähköpostia asiointiin. Sähköposti ei ole tietoturvallinen asiointikanava, eikä sitä voi siksi käyttää potilasasioiden käsittelyyn. Sähköiseen asiointiin voit käyttää Maisa.fi-palvelua.

Vastaamme puhelimeen vain soittoaikoina, arkisin klo 12-13. Kiireellisissä asioissa, esim. ajan peruutus tai ilmoitukset, voit ottaa yhteyttä Maisa.fi. 

Äitiys- ja ehkäisyneuvola sekä lastenneuvola ja perheneuvola sijaitsevat Kauniaisten terveysasemalla, Asematie 19, 02700 Kauniainen

Pyydämme, että korona-aikana neuvolakäynneille tulee mukaan vain yksi huoltaja.