Järjestöjä

Vammaisalan kansalaisjärjestöt tarjoavat vertaistukea vammaisille ja pitkäaikaissairaille ihmisille ja heidän läheisilleen, tekevät edunvalvontatyötä tasa-arvon ja osallistumisen edistämiseksi yhteiskunnassa, kehittävät alaa ja tiedottavat jäsentensä etuuksista ja palveluista. Lähde: THL 

Facebook-ryhmiä

Downiaiset on keskusteluryhmä perheille, joiden lapsella on Downin oireyhtymä

Erityisperheiden palvelut ja etuudet

Erityislasten vanhempien niksinurkka Erityislasten vanhemmat joutuvat usein käyttämään paljon aikaa löytääkseen omalle lapselleen sopivia leluja, vaatteita, apuvälineitä ja toimintatapoja millä helpottaa arkea. Niksit hukkuvat nopeasti keskustelupalstojen viestivirtaan jonka vuoksi perustettiin niille ihan omansa.

Erityismuksut Vinkkejä erityislasten elämän osa-alueiden tukemiseen. Kehitystä edistävistä lautapelejä ja leluja. Kirjavinkkejä ja linkkejä lasten toimintaterapeutilta.

Erityislasten vanhemmat Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille joiden perheessä on yksi tai useampi erityislapsi.

Harvinaissairaiden ryhmiä 

Jaatisvanhemmat Kaikki vammaisten lasten vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään saamaan ja antamaan tukea. Ryhmässä voi omana itsenään pohtia ja filosofoida elämässä eteen tulevia asioita vammaisten lasten vanhempien kesken. Henkilökohtaisia asioita voi jakaa, jos se tuntuu hyvältä ja omalta. Neuvoa saa pyytää ja antaa, jokainen voi itse päättää, miten paljon neuvosta ottaa vaarin. Kannustusta saa pyytää ja antaa! Ryhmä on luottamuksellinen, keskusteluja ei ole lupa siteerata muilla foorumeilla ilman kirjoittajien lupaa.

Kehitysvammaisten omaiset, läheiset ja ystävät Kehitysvammaisten omaisille, läheisille ja ystäville sekä kehitysvammaisille itsellensä tarkoitettu ryhmä, jossa keskustellaan kehitysvammaisia koskevista tärkeistä asioista.

Kuulovammaisten lasten vanhemmmat

Lasten Omaishoitajat ry

Näkövammaisten lasten vanhempien vertaistukiryhmä

Pro Nepsy – nuoret ja lapset Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsilla on, tai epäillään olevan, jokin kehityksellinen neuropsykiatrinen oireyhtymä. Tällä tarkoitetaan mm autisminkirjonhäiriötä, AD(H)D:tä, Tourettea, NLD, oppimishäiriöitä, Si-ongelmia ym.

Pro Nepsy – vanhemmat ja ammattilaiset Ryhmään voivat liittyä nepsy nuorten ja lasten vanhemmat ja perheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset. Tarkoitus on jakaa kokemusta ja tietoa sekä ideoida yhdessä, miten lasten ja nuorten hoitoa, kuntoutusta, elämänlaatua ja hyvinvointia voisi parantaa. Ryhmässä keskustellaan vaikeistakin aiheista toista kunnioittaen.

Yhteisesti vammaisten ihmisten asioista -ryhmä kutsuu kaikki – vammaiset itse, perheet, lähipiirin ja alan ammattilaiset – keskustelemaan vammaisuuteen liittyvistä aiheista. 

Vaikuttajaverkosto Hän – Minä & Sinä ry Ryhmän tarkoitus on toimia keskustelu-, vaikuttamis-, verkostoitumis- ja vertaistukiryhmänä erityistarpeisten lasten ja –nuorten vanhemmille, isovanhemmille, ja muille läheisille, sekä heidän parissaan työskenteleville ammattilaisille.

Vammaisten lasten ja nuorten tapahtumat -sivu on Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n ylläpitämä sivusto, jonka tarkoituksena on koota kaikki vammaisille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen sopivat tapahtumat saman sivun alle jotta tieto tapahtumista leviäisi kohderyhmilleen mahdollisimman laajasti ja kätevästi. Tapahtumasi näkyy sivustolla kun vain lisäät vain meidät tapahtumasi yhteisjärjestäjäksi. Tervetuloa mainostamaan omia tapahtumia!

Vertaiskokoontumisia

Kahvikukkaset on vapaamuotoinen kahvittelun lomassa tapahtuva seurustelutuokio kaikille vammaisten lasten vanhemmille diagnooseista ja kuntarajoista riippumatta. Vammaiset lapset sisaruksineen ovat tietenkin myös tervetulleita. Osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä. Kahvikukkaset järjestetään joka torstai kello 12-12. Kahvikukkaset tapaavat vammaisperheiden omissa tiloissa Jaatisen Majalla Malminkartanossa, osoitteessa Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki.

Leijonaemojen vertaistukiryhmä erityislasten vanhemmille.

Harvinaissairaiden verkkotapaamiset.