kriisi

Elämässä voi tulla vastaan monenlaisia tilanteita ja kriisejä. Tavallisimpia elämän kriisejä ovat läheisen kuolema, vakava sairastuminen tai vammautuminen, onnettomuudet ja tapaturmat, tahaton lapsettomuus, ero, työttömyys ja taloudelliset vaikeudet, päihdeongelma tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Kriisi voi järkyttää mieltä ja heikentää perusturvallisuuden tunnetta. Kriisit vaikuttavat koko lähipiiriin. Apua ja tukea voi tarvita aikuinen, nuori, lapsi tai koko perhe.

Ota yhteyttä

Sosiaali- ja kriisipäivystys 24/7

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee kauniaislaisia joka päivä ympäri vuorokauden osoitteessa Vitikka 1 C, 02630 Espoo

Voit soittaa tai mennä käymään paikan päälle. Palvelu on luottamuksellista ja voit ottaa yhteyttä myös nimettömänä. Palvelu on maksutonta. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen sivutoimipiste sijaitsee Lohjan sairaalassa (Sairaalatie 8, 08200 Lohja).​

Päivystävät valtakunnalliset puhelimet ja apua netistä:

Seurakuntien apua kriiseissä ja surussa

Seurakunnat antavat apua ja tukea erilaisissa kriisitilanteissa ja surussa. Ihminen voi kohdata vaikeita tilanteita kuten läheisen kuoleman, oman tai läheisen vakavan sairastumisen, vammautumisen, taloudellisen ahdingon tai joutumisen rikoksen uhriksi.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tuki on avointa kaikille; avun saaminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä. Seurakunnat tarjoavat apua niin henkisessä selviämisessä kuin käytännön asioiden hoitamisessakin.

Tukea vaikeassa elämäntilanteessa voi saada esimerkiksi sairaalapastorilta, papeilta, nuorisotyön ohjaajilta tai kirkon diakoniatyöntekijöiltä, jotka ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilökohtaisen keskusteluavun lisäksi seurakunnilla on tarjolla erilaisiin elämäntilanteisiin liittyviä vertaisryhmiä.