Yhteystiedot Valikko

Ympäristöterveydenhuolto


Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen ympäristöterveydenhuollon yksiköt yhdistyivät 1.1.2008 alkaen. Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen nimi on Espoon seudun ympäristöterveys, ja sen päätoimipiste sijaitsee Espoossa ja palvelupiste Kirkkonummella.

Ympäristöterveydenhuolto on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Tehtäväkenttään kuuluvat elintarvikevalvonta, talous- ja uimavesivalvonta, asumisterveys-, tuoteturvallisuus- ja kemikaalivalvonta, työhuoneistoihin liittyvä valvonta, pakkausmerkintöjen ja ravintolisävalmisteiden valvonta, tupakkalain mukainen valvonta, alkutuotannon valvonta sekä eläinlääkintähuolto. Kemikaalivalvonnan osalta yksikkö hoitaa ainoastaan Espoon ja Kauniaisten tehtävät, sillä Kirkkonummella kemikaalivalvonta kuuluu toisen toimialan piiriin.

Seutuyksikkö tuottaa peruseläinlääkäripalvelut lemmikki- ja hyötyeläimille sekä turvaa kiireellisen eläinlääkärinavun saannin myös virka-ajan ulkopuolella, jolloin eläinlääkäripäivystys järjestetään yhteistyössä Yliopistollisen eläinsairaalan kanssa.

Eläinlääkärien yhteisvastaanotto toimii Espoon Olarissa osoitteessa Pihatörmä 1 A. Ajanvaraus mieluiten klo 9 - 10 numerosta 09 8168 4458.

Kts Eläinlääkintähuolto >

Espoon seudun ympäristöterveys toimii Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisuudessa. Espoon I kaupungineläinlääkäri toimii seudullisen yksikön päällikkönä.

Espoon toimipiste sijaitsee Olarissa, osoitteeseen Pihatörmä 1.
Kirkkonummen palvelupiste sijaitsee osoitteessa Ervastintie 2.