Yhteystiedot Valikko

Ympäristötoimen uutisia

9.4.2018

Luonto tekee hyvää - Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2018 on ilmestynyt

Vuoden 2018 pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri on valmistunut ja painettu versio on noudettavissa kaupungintalolta ja kirjastosta. Retkikalenterin voi myös ladata täältä >

Pääkaupunkiseudun kaupungit ovat järjestäneet kuntalaisille ilmaisia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan ja tänä vuonna järjestetään 134 retkeä eri puolille pääkaupunkiseutua. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retket ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Villiyrtit, lepakot ja hyvinvointia metsässä - kaikki tämä tarjolla Kauniaisissa

Innostu Kauniaisten luontoretkillä vaikkapa villiyrteistä, lepakoista tai Gallträskin vesiympäristöstä. Retkivalikoimassa on tänä vuonna mm. citylinturetki, lepakkoretki, koko perheelle tarkoitettu elämyksellinen hyvinvointiretki Kasavuoren alueelle sekä erityisesti lapsille suunnattu vesitutkimusretki. Kulttuuri- ja luontohistoriallisella kävelyllä tutustutaan Kauniaisten historiaan, ja vuoden uutuusretkellä kurkistetaan luonnon omaan maustekaappiin, eli tutustutaan villiyrtteihin.

Kauniaisten retket vuonna 2018

Ma 7.5 klo 18-20.30 Linturetki kaupunkiympäristössä. Kokoontuminen Kauniaisten uimahallin sisäänkäynnin edessä (Asematie 26). Kaksikielinen retki.

Su 20.5 klo 13-15 Elämyksellinen hyvinvointiretki koko perheelle Kasavuoren alueella. Kokoontuminen Kasavuoren päiväkodin parkkipaikalla (Kasavuorentie 4). Mukaan vaikkapa kiikarit, kasviopas, eväät tms.

Ke 23.5 klo 21.30 -24. Kauniaisten lepakkoretki. Kansalaisopisto Petra, auditorio. Pohjoinen Suotie 5  Aluksi pidetään lyhyt luento sisätiloissa.  Kaksikielinen retki.

Ti 5.6 klo 18-20 Vesitutkimusretki Gallträskin rannoille. Eteläinen Heikelintie, Gallträskin ja Träskmossenin yhdyskohta. 6–10-vuotiaille. Ennakkoilm. 2.5-4.6 agb@kauniainen.fi. Kaksikielinen retki.

To 7.6 klo 17-20 Villiyrttikurssi. Kokoontuminen Kasavuoren päiväkodin parkkipaikalla (Kasavuorentie 4). Ennakkoilmoittautuminen 2.5 lähtien, agb@kauniainen.fi

Ma 18.6 klo 17-19.30 Kulttuuri- ja luontohistoriallinen kävely – merkkejä luonnossa vanhasta Kauniaisesta. Kaksikielinen retki. Kokoontuminen Kasavuoren päiväkodin parkkipaikalla (Kasavuorentie 4).
  
Citylinturetken vetäjänä toimii Paul Segersvärd.

Elämyksellinen hyvinvointiretki järjestetään yhteistyössä Luonto-Liiton kanssa.

Lepakkoretkillä vetäjänä toimii Nina Hagner-Wahlsten (BatHouse).

"Merkkejä entisestä Kauniaisesta luonnossa" -retken vetäjänä toimii Catharina Brandt-vahtola ja Jack Barkman.

Vesitutkimusretki järjestetään yhteistyössä  Natur och Miljö ry:n luontokoulu.

Villiyrttikurssin vetäjinä toimivat
yrttineuvojat Kyllikki Karanko ja Seija Ravanti


Luontoretket ovat siis kaikille maksuttomia tilaisuuksia, joihin ei tarvitse ilmoittautua (poikkeus vesitutkimusretki ja villiyrttikurssi). Retkille osallistuminen ei vaadi huippukuntoa, vaan niillä liikutaan rauhallisesti luontoon tutustuen. Varusteet sään mukaan ja halutessa voit ottaa omat eväät ja kiikarit mukaan!

Tervetuloa!

Palaa otsikoihin