Yhteystiedot Valikko

Arkistopalvelut

Rakennusvalvonnan arkisto

Rakennusvalvonta arkistoi luvanvaraisten rakennushankkeiden lupapäätökset, vahvistetut pääpiirustukset, toimitetut erityissuunnitelmat sekä muut rakennustyön määräystenmukaisuuden toteamiseen tarvittavat selvitykset mm. loppukatselmuspöytäkirjat.

Lupa-asiakirjoja, piirustuksia ja erityissuunnitelmia voi tutkia paikan päällä rakennusvalvonnassa. Ajasta tulee sopia etukäteen rakennusvalvonnan kanssa.

Arkistoidusta aineistosta saa ostaa kopioita. Aineistosta on mahdollista ostaa myös A4- ja A3-kokoisia pdf-skannauksia.

Pienet jäljennöstilaukset on mahdollista saada odottaessa. Isompien tilauksien valmistumisaika kerrotaan tilausta tehtäessä.

Arkiston maksut määräytyvät taksan mukaan. Maksut veloitetaan laskulla. Laskutustiedot tulee ilmoittaa tilausta tehdessä.

Arkistostamme löytyy pääsääntöisesti:

  • Pääpiirustukset
  • Erityissuunnitelmat
Arkistosta on saatavilla myös erityissuunnitelmia, kuten rakenne-, ilmanvaihto- sekä kiinteistön vesi- ja viemäröintipiirustukset.


Asiakirjojen saatavuus vaihtelee kiinteistökohtaisesti.

Sähkösuunnitelmia ja lämmitysjärjestelmään liittyviä suunnitelmia ei ole arkistoituna rakennusvalvonnassa. Sähköpiirustusten arkistointivastuu on kiinteistön haltijalla.


Tilaukset sähköpostitse osoitteeseen Arkistotilaukset.rakennusvalvonta@kauniainen.fi.


Tiedot tontilla kulkevista johdoista ja putkista saa Espoon kaupungin johtotietopalvelusta. Selvityksen voi tilata Espoon kaupungin sähköisestä palvelusta https://easiointi.espoo.fi/ePermit tai asioimalla asiakaspalvelussa kello 8.00-15.30. Käyntiosoite on Kannusillankatu 8, 1. krs. Asiakaspalvelu, 02770 Espoo. Sähköposti: johto.kartoitus@espoo.fi ja puhelin 09-816 25200.