Valikko

Omakanta

- portti omiin terveystietoihisi ja sähköisiin resepteihisi!

Reseptitiedot tallessa ja turvassa


Valtakunnallisesta Omakanta-palvelusta löydät tiedot sähköisistä resepteistäsi. Reseptin tiedoista näet, mihin asti resepti on voimassa ja onko siinä vielä lääkettä jäljellä. Voit myös tulostaa yhteenvedon resepteistäsi.

Sähköiset reseptit ja lääkeostot näkyvät Omakannassa 2,5 vuotta siitä päivästä, kun reseptit on kirjoitettu. Palvelussa ei näy paperi-, puhelin- tai faksireseptejä.

Sähköisen reseptin voi myös uusia Omakanta-palvelun kautta. Terveysasemilla ei kuitenkaan voida uusia yksityislääkärin kirjoittamia reseptejä.

Terveystiedot myös omaan käyttöön


Omakanta-palvelusta voit tarkastella myös terveystietojasi. Hoitoosi liittyvät tiedot näkyvät Omakannassa yleensä jo seuraavana päivänä. Kauniaisissa potilaiden hoitotietoja on tallennettu Omakantaan kesäkuusta 2015 lähtien. Tätä edeltäviä potilastietoja ei löydy Omakannasta. Tiedot ovat suostumuksellasi terveydenhuollon käytettävissä muuallakin.

Laboratorio- ja röntgentulokset


Kauniaisten terveyspalveluiden käyttäjät ovat kaivanneet erityisesti laboratoriotuloksia Omakannasta. Potilastietojärjestelmän teknisistä valmiuksista johtuen laboratoriotulokset eivät vielä löydy Omakannasta, mutta valmiuksia työstetään ja tavoite on saada sekä laboratorio- että röntgentulokset Omakantaan vuoden 2016 aikana.


Lisätietoja
Kauniaisten terveysasema
Lisätietoja Omakanta-palvelusta
Kirjautuminen Omakantaan
Omakannan käyttöohje (.pdf)
Ohjeita reseptin uusimispyynnön lähettämiseen