YLK keskustakuva
Yhdyskuntatoimi

Kuntatekniikan uutiset

4.3.2013 12.10

Kasvaako pihallasi magnolia?

Kuten puutarhakaupungissa asiaan kuuluu, Kauniainen on täynnään toinen toistaan vehreämpiä puutarhoja. Monet kotipuutarhureiden silmäteristä kukoistavat katseilta piilossa, mutta kadulla kulkija saattaa kiinnittää huomionsa pihan puihin ja pensaisiin vaikkapa kasvin muhkean koon, kauniin kukinnan tai leiskuvan syysvärin takia. Täkäläisillä pihoilla kasvaa myös harvinaisempia, erittäin eksoottisennäköisiäkin puuvartisia kasveja, kuten pyökkejä, piikkiaraalioita, jalopähkinöitä ja erilaisia sypressejä. Näitä lajeja ei välttämättä kokenutkaan ohikulkeva puutarhaharrastaja tunnista ensi näkemältä.

Tulevan kesän aikana kaupunginpuutarhuri aikoo laatia katsauksen Kauniaisten katu- ja viheralueiden mielenkiintoisimmista puuvartisista kasveista. Työssä tullaan listaamaan myös kotipihojen katseenvangitsijoita. Mikäli sinulla on pihapiirissä mielestäsi erityisen kiinnostava puu tai pensas, voit ottaa yhteyttä kaupunginpuutarhuriin, joka tulee mielellään paikan päälle tutustumaan kasviin. Sen ei välttämättä tarvitse olla viehkosti kukkiva magnolia, kyseessä voi olla komea luonnonpuu, tai sitten kaunis pensas, johon ehkä liittyy kiinnostava tarina. Työn satoa esitellään syksyllä kaupungin kotisivuilla.

Lisätietoja katsauksesta antaa maaliskuun loppuun asti kaupunginpuutarhuri Pasi Haansuu, p. 09 5054128, pasi.haansuu@kauniainen.fi. Kesän tultua työstä voi ottaa yhteyttä kaupunginpuutarhuri Emmi Silvennoiseen.

Palaa otsikoihin
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä